Problems hosting a server, tried everything, no luck

General help and assistance forum.
Post Reply
Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

Problems hosting a server, tried everything, no luck

#1

Post by Rcj8993 » Tue Aug 26, 2014 2:09 am

GeoIp initialization failed?

how do I fix this?

also every time I Try to join it says incorrect password... how do I do this ... (T.T)
im using doom seeker

I need to fix this else my GF and I cant play
heres what the server is reading


=== Zandronum server ===
Running version: 1.2.2-r140621-0918
Started on 7/25/2014 at 22:20:23.

OS: Windows NT 6.2 (Build 9200)

M_LoadDefaults: Load system defaults.
sv_maxlives will be changed for next game.
cooperative will be changed for next game.
W_Init: Init WADfiles.
adding C:/Program Files (x86)/Zandronum/zandronum.pk3 (553 files)
adding C:/Program Files (x86)/Zandronum/DOOM.WAD (2306 lumps)
adding C:/Program Files (x86)/Zandronum/announcer/ZanACG.pk3 (104 files)
adding C:/Program Files (x86)/Zandronum/announcer/ZanGeneric.pk3 (105 files)
adding C:/Program Files (x86)/Zandronum/DoomMetalVol4.wad (64 lumps)
I_Init: Setting up machine state.
CPU Speed: 3410 MHz
CPU Vendor ID: GenuineIntel
Name: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz
Family 6, Model 58, Stepping 9
Features: MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE4.1 SSE4.2
IPFileParser::parseIPList: Couldn't open file: adminlist.txt!
REASON: ENOENT: A component of filename does not name an existing file or filename is an empty string.
IPFileParser::parseIPList: Couldn't open file: whitelist.txt!
REASON: ENOENT: A component of filename does not name an existing file or filename is an empty string.
IPFileParser::parseIPList: Couldn't open file: banlist.txt!
REASON: ENOENT: A component of filename does not name an existing file or filename is an empty string.
S_Init: Setting up sound.
ST_Init: Init startup screen.
P_Init: Checking cmd-line parameters...
G_ParseMapInfo: Load map definitions.
S_InitData: Load sound definitions.
Texman.Init: Init texture manager.
ParseTeamInfo: Load team definitions.
LoadActors: Load actor definitions.
R_Init: Init Doom refresh subsystem.
DecalLibrary: Load decals.
PWO_LoadDefs: Loading PWO definitions...
M_Init: Init miscellaneous info.
P_Init: Init Playloop state.
ParseSBarInfo: Loading default status bar definition.
ParseSBarInfo: Loading custom status bar definition.
D_CheckNetGame: Checking network game status.
using alternate port 10667
player 1 of 1 (1 nodes)
Initializing network subsystem.
Server using alternate port 10667.
Winsock initialization succeeded!
IP address 192.168.2.2:10667
GeoIP initialization failed.
UDP Initialized.

*** E1M1: Hangar ***

compatflags changed to: 0
and YES I have that port open in my router and enabled using UDP
PLEASE I FOLLOWED THE GUIDE TO THE LETTER AND IT DOESNT WORK
I even have ports 10666-10670 port forwarded
I have the correct Private IP set up for each of them,
and UPNP is enabled.
Last edited by Rcj8993 on Mon Sep 01, 2014 2:07 am, edited 1 time in total.
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

RE: GeoIp initialization failed? PLEASE HELP

#2

Post by Rcj8993 » Tue Aug 26, 2014 3:14 am

its also not letting me join my damn server, and made the password and I put it in my damn passwords what the fuck
what I don't understand is why is this so complicated?
I did it all exactly like it says u should, but it doesn't work
:evil:
I give up for the night, if someone can solve this issue, that would be fantastic, as I could play tomorrow.
Last edited by Rcj8993 on Tue Aug 26, 2014 7:18 pm, edited 1 time in total.
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

User avatar
Slim
Zandrone
Posts: 1112
Joined: Sat Mar 16, 2013 7:11 am
Location: Zero Space
Clan: Can't fit it in here
Clan Tag: -=FSR=-
Contact:

RE: GeoIp initialization failed? PLEASE HELP

#3

Post by Slim » Tue Aug 26, 2014 5:17 am

You could forward a port like 10667 and host on it. That's how I got my fix.
Image

"Your childish antics grow tiring. If you dare to fight me, then I accept your challenge: Anytime, anywhere." - Zero, Megaman X5
Spoiler: Quotes (Open)
5:54 PM - Slim: you're complaining about something so small that
5:54 PM - Lance: so? we do that all the time
5:55 PM - Lance: we're a bunch of losers complaining at a bar minus the bar
Spoiler: Galactus tried evading (Open)
Image

Konar6
Forum Regular
Posts: 455
Joined: Sun May 27, 2012 9:38 am

RE: GeoIp initialization failed? PLEASE HELP

#4

Post by Konar6 » Tue Aug 26, 2014 8:16 am

Did you actually forward the port which you use for hosting the server (10667)?

Temporarily enable sv_showlauncherqueries to check whether the server can be seen by other players.
Ijon Tichy wrote:I like how your first responses to concerns being raised was to start insulting people, accusing random people on the Internet of being Shadowfox, and digging up irrelevant shit from the past. It really inspires confidence in me that you guys are level-headed and rational folks.


<BlueCool> you guys IQ is the same as my IP, Dynamic

Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

RE: GeoIp initialization failed? PLEASE HELP

#5

Post by Rcj8993 » Tue Aug 26, 2014 3:33 pm

Yeah ixforwarded that port
is it UDP? TCP? or TCP&UDP?
Last edited by Rcj8993 on Tue Aug 26, 2014 3:46 pm, edited 1 time in total.
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

RE: GeoIp initialization failed? PLEASE HELP

#6

Post by Rcj8993 » Tue Aug 26, 2014 4:36 pm

wait is it possible this issue is happening because I have zandronum installed in program files(x86) ?

cuz I had to give the program permission to open as administrator to even get the server to open

strange when I use http://www.canyouseeme.org/
to check my IP and that port it says connection timed out


EDIT
I just tried to add the command line parameter
"-upnp 10668"
(Changed the port that I forwarded to 10668)
and it says
"NAT DISCOVERY error: Fail to find a UPNP NAT"
Router seems to not support UPNP

EDIT 2
ive forwarded ports 10666-10670
all UDP
I have my private IP address set within it too.
and the private ports are the same as each forwarded port
and all are enabled on my Belkin router.
still haven't fixed it

Edit 3:
UPNP is enabled in my router, but I still cant connect nor can it detect the any upnp NAT
Last edited by Rcj8993 on Tue Aug 26, 2014 7:41 pm, edited 1 time in total.
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

RE: GeoIp initialization failed? Tried Guide, no luck

#7

Post by Rcj8993 » Wed Aug 27, 2014 11:46 pm

still need help with this
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

Rcj8993
Forum Regular
Posts: 136
Joined: Wed Sep 18, 2013 10:17 pm

RE: Problems hosting a server, tried everything, no luck

#8

Post by Rcj8993 » Mon Sep 01, 2014 2:07 am

still need help with this, as it makes no sense why I cant host, ive hosted minecraft and terraria before, but I cant with this game :/
Capstone.Wad

My Computer Specs:
[spoiler]Intel i7 3770 3.4 Ghz processor,
16Gb (4 x 4gb) 1600 DDR3 ram,
Inno3d GTX980 ULTRA,
Samsung 840 Evo 128gb SSD,
Seagate Barracuda 1tb and 3 tb HDD's
Asus P8Z77-V LK Motherboard.
Corsair 750 watt PSU (Modular)[/spoiler]

Aeon
New User
Posts: 3
Joined: Sun Sep 14, 2014 9:01 pm

RE: Problems hosting a server, tried everything, no luck

#9

Post by Aeon » Thu Sep 18, 2014 5:13 am

I'm trying to host as well Rcj8993 do you have Steam?

Post Reply