Doom3 on Windows10

General help and assistance forum.
Post Reply
User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Doom3 on Windows10

#1

Post by SuperPCGamer » Mon Feb 04, 2019 6:01 am

:doom: is a great game. Wanted to play the third game, though.

Bought the disk(s) and installed the game on my Windows10 laptop, yet it says the following when I attempt to run it:

"Please login with administrator privileges and try again".

Please help me. I'd much appreciate that.
-SPCG
:igor:

User avatar
Fused
Contributor
Posts: 620
Joined: Sat Nov 09, 2013 9:47 am
Location: Netherlands
Clan: TK
Contact:

Re: Doom3 on Windows10

#2

Post by Fused » Tue Feb 05, 2019 3:24 pm

Try running it as an administrator. You probably need to specify your the administrator of the pc to install it.

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#3

Post by SuperPCGamer » Wed Feb 06, 2019 3:17 am

Fused wrote:
Tue Feb 05, 2019 3:24 pm
Try running it as an administrator. You probably need to specify your the administrator of the pc to install it.
That
Doesn't help at all

If I knew how to run it as admin I would have already tried that
:igor:

User avatar
Empyre
Zandrone
Posts: 1247
Joined: Sun Jul 08, 2012 6:41 am
Location: Garland, TX, USA

Re: Doom3 on Windows10

#4

Post by Empyre » Wed Feb 06, 2019 6:04 am

SuperPCGamer wrote:
Wed Feb 06, 2019 3:17 am
Fused wrote:
Tue Feb 05, 2019 3:24 pm
Try running it as an administrator. You probably need to specify your the administrator of the pc to install it.
That
Doesn't help at all

If I knew how to run it as admin I would have already tried that
Right-Click on it, and in the resulting menu, select Run as administrator.
"For the world is hollow, and I have touched the sky."

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#5

Post by SuperPCGamer » Sat Feb 09, 2019 3:16 am

Empyre wrote:
Wed Feb 06, 2019 6:04 am
SuperPCGamer wrote:
Wed Feb 06, 2019 3:17 am
Fused wrote:
Tue Feb 05, 2019 3:24 pm
Try running it as an administrator. You probably need to specify your the administrator of the pc to install it.
That
Doesn't help at all

If I knew how to run it as admin I would have already tried that
Right-Click on it, and in the resulting menu, select Run as administrator.
kthnx

EDIT: nope :( didn't work

NOW I know why it only costed 5 bucks......because it's not worth crap! Won't even work. My DooM II disc for Doom95 was also five bucks but I managed to figure out how to use Doom95 on my Windows10 PC. Don't say I can't because I can. I think DooM II should have costed me $9999999999999999999999999999999999999999 instead of $5 but then I wouldn't have the game so I'll just be happy it was $5
:igor:

User avatar
blackmario
 
Posts: 68
Joined: Sun Feb 10, 2013 7:17 am
Location: everywhere

Re: Doom3 on Windows10

#6

Post by blackmario » Mon Feb 11, 2019 2:18 am

Did you trying tinkering with your compatibility settings? Or restarting your computer?

I had a similar issue with my copy of the game at one point and restarting fixed it for me.
Then again, I'm using the steam version.

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#7

Post by SuperPCGamer » Mon Feb 11, 2019 6:45 am

blackmario wrote:
Mon Feb 11, 2019 2:18 am
Did you trying tinkering with your compatibility settings? Or restarting your computer?

I had a similar issue with my copy of the game at one point and restarting fixed it for me.
Then again, I'm using the steam version.
Yes, tried all that shit. Didn't work
:igor:

User avatar
Dark-Assassin
Maintenence Crew
Posts: 963
Joined: Fri May 25, 2012 4:25 am

Re: Doom3 on Windows10

#8

Post by Dark-Assassin » Mon Feb 11, 2019 4:16 pm

I'm running Windows 10 and never had a problem with running Doom 3 at all. No compatibility settings, no admin privileges, etc.

Anyway, I suggest updating to version 1.3.1 and try again.

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#9

Post by SuperPCGamer » Tue Feb 12, 2019 2:47 am

Dark-Assassin wrote:
Mon Feb 11, 2019 4:16 pm
I'm running Windows 10 and never had a problem with running Doom 3 at all. No compatibility settings, no admin privileges, etc.

Anyway, I suggest updating to version 1.3.1 and try again.
how the hell do I update my game if I can't open it
:igor:

User avatar
blackmario
 
Posts: 68
Joined: Sun Feb 10, 2013 7:17 am
Location: everywhere

Re: Doom3 on Windows10

#10

Post by blackmario » Tue Feb 12, 2019 9:29 am

I did some research on the web and apparently it has to do with Microshit making changes to how the operating system works that has bricked some older games that use certain kinds of early 2000s era CD based DRM

Fortunately for you, there is a workaround
https://www.patches-scrolls.com/doom3.php

DL 1.3.1 from here, install the patch, and it should fix your issue.
SuperPCGamer wrote:
Tue Feb 12, 2019 2:47 am
Dark-Assassin wrote:
Mon Feb 11, 2019 4:16 pm
I'm running Windows 10 and never had a problem with running Doom 3 at all. No compatibility settings, no admin privileges, etc.

Anyway, I suggest updating to version 1.3.1 and try again.
how the hell do I update my game if I can't open it
You won't need to open the actual game to install the patch.

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#11

Post by SuperPCGamer » Thu Feb 14, 2019 12:38 am

blackmario wrote:
Tue Feb 12, 2019 9:29 am
I did some research on the web and apparently it has to do with Microshit making changes to how the operating system works that has bricked some older games that use certain kinds of early 2000s era CD based DRM

Fortunately for you, there is a workaround
https://www.patches-scrolls.com/doom3.php

DL 1.3.1 from here, install the patch, and it should fix your issue.
SuperPCGamer wrote:
Tue Feb 12, 2019 2:47 am
Dark-Assassin wrote:
Mon Feb 11, 2019 4:16 pm
I'm running Windows 10 and never had a problem with running Doom 3 at all. No compatibility settings, no admin privileges, etc.

Anyway, I suggest updating to version 1.3.1 and try again.
how the hell do I update my game if I can't open it
You won't need to open the actual game to install the patch.
okay thanks it works now
:igor:

User avatar
StrikerMan780
Forum Regular
Posts: 270
Joined: Tue May 29, 2012 9:16 pm
Clan: Shadow Mavericks
Clan Tag: [SM]

Re: Doom3 on Windows10

#12

Post by StrikerMan780 » Fri Feb 15, 2019 12:38 am

Just get the game on Steam, and be done with it. It's only $6.

User avatar
SuperPCGamer
 
Posts: 19
Joined: Thu Jan 10, 2019 9:39 am

Re: Doom3 on Windows10

#13

Post by SuperPCGamer » Fri Feb 15, 2019 7:03 am

StrikerMan780 wrote:
Fri Feb 15, 2019 12:38 am
Just get the game on Steam, and be done with it. It's only $6.
I mean my problem's already fixed. And I don't use Steam anymore, it slows my computer down more than having 10 programs open at once
:igor:

Post Reply